Thai Boxing (Muay Thai)

Muay-thai i Hua Hin

Muay-Thai – nasjonalsporten i Thailand. Ukentlige proff-kamper og muligheter til å trene med proffene.

Opplev nasjonalsporten i Thailand live thai-boxing

Det er to steder i Hua Hin du kan gå for å se Thai boksing, en sport som involverer like mye “slag og spark” med albuer, knær og føtter som med hendene.

Thai boksing, eller Muay Thai, som det heter på Thailansk, er nasjonens nasjonalsport på samme måte som langrenn for nordmenn. Muay Thai regnes som en av verdens tøffeste fullkontakt sporter.

Kamper blir holdt på Grand Arena foran Grand Hotel torsdag og søndag og på Mr. Chop Rawee sin Thai Boxing hage nær City Beach Hotel på tirsdag og fredag.

Kampene på begge arenaer begynne på 09:00 og avslutter like før midnatt. 5 kamper går hver kveld. Billettene koster 350 bath på Grand Sports og 250 Bath på Thai Boxing Garden. Muay

Thai er vesentlig forskjellig fra vestlig boksing ved at de fritt kan bruke sine føtter, albuer, ben og knær for å slå ut sin motstander.

Mange unge thailandske menn begynne å lære boksing fra en tidlig alder. Det tar mange år å bli en mester. Bare de beste og tøffeste når toppen. Nylig har også thailandsk kvinner begynt å lære Muay Thai og de konkurrerer nå i egne kvinneklasser.

muay-thaiTa del i denne underholdningen

Selv om Muay Thai er en full kontakt sport, skjer det sjelden store skader eller blodsutgytelser p,g,a, de strenge håndhevelsene av reglene. Muay Thai er en ren sport som det kan være flott å se på, spesielt de høye sparkene og andre grasiøse bevegelser imponerer oss “vanlig dødelige“. Dette kan være en morsom, spennende og underholdende kveld i en av Hua Hin er stadioner.

Du kan også legge inn veddemål på hvilken fighter som skal vinne, hvis selve kampene i seg selv ikke gir deg spenning nok. For informasjon om kamper og thaiboksing seminarer eller selvforsvar kurs kan du sende en e-post til MuayThaischool@hotmail.com.

Den første thailandske bokseren til å vinne en verden boksing tittelen var Pone Kingpeth fra Hua Hin. Han vant world fluevekt belte i 1960. Etter den første landsomfattende Muay Thai-konkurransen noensinne, var Pone Kingpeth den første mester i Thailand. På en liten firkant ikke langt fra jernbanestasjonen er det en statue av fighter.

Translate »