Khao Luang Cave

Khao-Luang-Cave

Khao-Luang-CaveEt viktig Buddha tempel

Dette er den mest betydningsfulle Buiddhist tempel i provinsen. Klosteret har interessante grotter som er verdt turen alene, en veldig stor hule som er fantastisk innredet og har en tilbakelent Buddha.

Bortsett fra grotter, huser tempelet også et museum som viser gamle gjenstander som kjøkken varer, stein verktøy, inkludert Buddha bilder.

Denne grotten ligger ca 5 km nordover fra Khao Wang. Fra foten går det en trapp som fører til hulen. Khao Luang ligger på en toppen av et lite fjell på 92 meter. Khao Luang Cave regnes som den største og viktigste grotten Phetchaburi provinsen fordi den har en viktige ornamentert Buddha som er bygget av kong Rama V og dedikert til kong Rama III og IV.

Denne hulen hadde vært et kongelig rasteplassen siden kong Rama IV perioden. Han var veldig glad i dette stedet, slik at han befalte renovering av flere gamle Buddha bilder i grotten. På høyre side av inngangen til Khao Luang, er det en stor vakker kloster kalt av Phetchaburi folk Wat Tham Klaep, som nå er Wat Bunthawi. Kloster området har mange spennende attraksjoner. Alt fra en multipurpose paviljong, til vakre treskjæringer i dørpaneler som fører inn til en viktig hellig hall som ble designet og konstruert av Herren Abbot. En berømt håndverker.

Den gamle legenden fortalt av folk i Phetchaburi i århundrer har sett på inngangen til hulen som inngangen til en twilight zone by hvor innbyggerne er bare unge jomfruer.

Khao Bandai Det khoa-dandai-it

Dette er en haug med en høyde på 121 meter på en fjelltopp. Stedet ligger to kilometer fra Khao Wang. På bakken er det et veldig gammelt kloster som heter Wat Khao Bandai.Besides Wat Khao Bandai. Der er det flere grotter, som er enorme i størrelse og er plassert under bakken.

Den første grotten kalles “Tham Prathun” som har Buddha bilder nedfelt langs begge veggene i hulen. Hvis man går lenger inne i kan nå en annen hule som heter “Tham Phra Chao Sua“.

Navnet ble gi til grotten fordi kong Sua kom hit for å besøke sin lærer, Herre Abbot Saeng, som ble tilbudt en to meter stående Buddha statue denne statuen er i holdningen til beroligende havet og har blitt nedfelt i den hulen over siden da.

En annen hule som ligger dypere inne er “Tham Phraphuttha Saiyat” som ordrett betyr “Liggende Buddha Cave“. Slike navn er gitt til hulen fordi en liggende Buddha er enshried i hulen.

Foruten Buddha bildet, er det også (i hulen også) en svært gammel trebåt taket som ble ofret til Herren Abbot Saeng av kong Sua. I tillegg er det flere grotter som Phra Athit Cave, Phra Chan Cave, Duke Cave (navnet gitt til hulen etter et besøk gjort av Duke Johan Albert), Sawang Arom Cave, og Chang Phuak Cave, som kan tilfredsstille hule besøkende til en høy grad.

Khao Luang Cave

Translate »