I Thailand er ingenting gratis. Ihvertfall ikke når du går inn i en bar i et turistområde. Alle barer som er myntet på utlendinger har kun “lady-bar” ansatte. Det vil si jenter som er til salgs i og bak disken, og som er der for å tjene penger til å forsørge sine barn og seg selv.

Mange turister gjør den feilen at de går inn i en bar og begynner å spandere drinker på en av jentene de møter der, for deretter å få sjokk når regningen kommer. Ikke gå i den fellen du også.

Kjøper du en drink til en av jentene i en bar, enten de jobber foran eller bak disken og uansett og du kjøper et glass vann eller en drink, så påløper det et ekstra gebyr for “lady-drinks”. Normalt legges det på rundt 40 bath per “lady-drinks” du spanderer. Det lønner seg å spørre i baren først hva “lady-drinks” koster, så slipper du å få en overraskelse siden.

Tar du med deg en jente fra baren, må du i tillegg betale såkalt “bar-fee” til baren. Dette selv om du kun ønsker å ta henne med til en annen bar for å spandere flere drinker på henne. Jentene er der for å tjene penger for seg selv og baren. Baren forlanger derfor penger for å avse en av jentene sine, selv om det bare er for en times tid.

Normalt ligger en “bar-fee” rundt 300 bath. Spør du i baren får du alltid svar. Når den er betalt har jenta normalt lov til å være sammen med deg til neste dag. Det vil si frem til når baren åpner igjen. Normal åpningstid for disse barene er kl. 12:00. 

Ikke lag bråk i en bar og betal alltid regninga, selv om du mener at den er aldri så feil. Prøver du å stikke fra regninga, blir dette normalt et sant helvete, med masse bråk som kan ende opp med varige helseskader. Alle thaiere har masse venner de kan ringe til og selv “rambo” klarer ikke å ta en svær gjeng samtidig. Lær heller av feilen og kom aldri tilbake til den samme baren igjen.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Jenter og barer

← “Bar-fee”, “lady-drinks” o.l.
Translate »