Å kjøre i påvirket tilstand er ulovlig i Thailand. Alkoholgrensen i landet er 0,5.

Blir du tatt i påvirket tilstand bøtelegges du med minimum 10.000 Bath (ca. kr. 2.000) og maksimum 100.000 bath og i verste fall utvisning på livstid. Du kan også risikere fengselstraff, selv om dette hører med til sjeldenheten for utlendinger. De må som regel bare betale seg ut av problemene.

Blir du tatt for fyllekjøring i forbindelse med en bil- eller motorsykkelulykke kan du ha større problemer. Siden du er beruset har du automatisk skyld i ulykken og forsikringen gjelder ikke. Du må dermed betale alle skader selv, inkludert alle personskader på dem du skader i ulykken. Dette kan fort bli betydelige beløp. 

Havner du i en slik situasjon bør du prøve å gjøre opp på stedet med den involverte Thaien, slik at politiet ikke bli tilkalt. Blir politiet og/eller forsikringsselskapet tilkalt er det langt vanskeligere å komme seg ut av situasjonen. Prøv derfor å se an skadene og gi Thaien et rimelig tilbud på en ydmyk måte, samtidig som du beklager det inntrufne. Det løser ofte problemene, uten innblanding av politiet og forsikringsselskapet. 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Politiet

← Fyllekjøring
Translate »