Hua Hin`s historie

Hua Hin sin historie 

Hua Hin sin historieEt sted “far from worries”

Hua Hin er kongens by. Et sted “far from worries” som han kaller sitt sommerpalass.

Selve navnet Hua Hin betyr “hode av stein“, og refererer til de mange steinene utenfor Sofitel Central Hotel ved Hua Hin Beach.

I 1950 fikk Hua Hin bystatus. Offisielt bor det i dag rundt 75,000 mennesker her. Det reelle innbyggertallet er imidlertid langt høyere p.g.a. de mange sesongarbeiderne i byen.

Thailands eldste feriemål og landets nest største fiskelandsby.

Hua Hin - Thailand sin nest største fiskehavn

Mens strendene i Phuket og Koh Samui ble oppdaget i nyere tid av europeiske turister, har Hua Hin vært Thaienes favoritt feriested i over 70 år. Mye på grunn av kongens tilstedeværelse i byen.

På midten av 1800-tallet når de første fastboende kom hit, ble byen kalt “Baan Samor Rieng” som betyr “anker feste“, etter de mange ankermerkene fiskebåtene etterlot seg her under lavvann. Senere ble navnet endret til Baan Laem Hin som betyr “den steinrike landsbyen“. Turisme og fiske har alltid vært byens viktigste næringsinntekt.

Hua Hin er fortsatt landets nest største fiskeby. Dette kommer til syne om morgen når fiskebåtene kommer til fiskepiren for å selge nattens fangst.

Hua Hin sin historie - kongens gamle sommerpalassKongens feriested

I 1911 ble navnet endret til Hua Hin av Prince Narate Vorarit, men byen ble ikke for alvor oppdaget før 10 år senere av King Rama VI. Han bygde da sitt sommerpalass Maruekatayawan Palace som ble ferdigstilt i 1923.

Den fredfulle fiskebyen ble da forandret til kongens feriested og ble raskt et populært feriested for overklassen i Thailand.

Spesielt etter at byen fikk jernbaneforbindelse til Bangkok i 1923. Jernbanestasjonen som er bygd i en “old siam” stil er i dag et kjent minnesmerke og besøkes av tusenvis av turister hvert år.

Det samme gjelder Railway Hotel som ble bygget av State Railways samtidig som jernbaneforbindelsen åpnet. I dag har hotellet skiftet navn til Sofitel Central Hua Hin, og fremstår i dag som en kombinasjon av et 5-stjerners hotell og et bymuseum som absolutt er verdt et besøk.

Kongens palasser skapte byen Kongens sommer palass i Thailand

I 1928 bygde King Rama VII sitt sommerpalass med navn “Klai Kangwon” som betyr “far from worries“. Dette sommerpalasset er fortsatt kongens offisielle feriested, og brukes jevnlig av kongefamiliens medlemmer. I tillegg har han en stor villa – Chom Dom Villa -som ligger på vei på til Khao Hin Lek Fai, Hua Hin var også den første byen i Hua Hin som fikk en 18-hulls golfbane. En golfbane som eies av kongen og som fortsatt eksisterer i Hua Hin.

I dag et moderne feriested for vestlige turister Hua Hin er i dag en moderne ferieby

De siste 10 årene har byen gått igjennom en eksplosiv utvikling, med en kraftig utbygging av antall golfbaner, hoteller og ferieboliger for utlendinger. Byen har i dag et titalls store 5-stjerners hoteller, 10 internasjonale golfbaner og -kjøpesentre, 5 populære hvite sandstrender som er utbygd for vestlige turister, flere tusen fastboende europeiske pensjonister og -restauranter m.m. Byen fremstår i dag som en hypermoderne by, men har samtidig har klart å bevare sin unike Thailandske sjel. Dette er en av grunnene til at stadig flere finner veien til Hua Hin, som mange anses som et “ferieparadis” for både Thailendere og utlendinger.

Les mer om Hua Hin`s:

 Klima og temperatur
 Strender
 Golfbaner
 Aktiviteter

Translate »