Leie motorsykkel (stor eller liten)

Leie en motorsykkel

Den beste måten å bevege seg rundt i Hua Hin på er med en liten motorsykkel (scooter), og det tryggeste er å leie den gjennom oss. Klikk på den fanen under du ønsker mer informasjon om.

Leie liten motorsykkel (Scooter)

Å leie en liten motorsykkel (110/125 cc) koster kr. 50.- per dag, inkludert forsikring.

Minimum leieperiode er 1 uke og leien må betales forskuddsvis ved bestilling eller utlevering av sykkelen.

Ønsker du å få levert motorsykkelen hjem til deg (ferieboligen) koster dette kr. 50.- ekstra.

Vi garanterer ikke hvilket merke eller modell du får, men vi kan garantere at:

  • Ingen motorsykler er mer enn 3 år gamle
  • Alle motorsyklene har ulykkesforsikring og betalt årsavgift
  • Merke vil være Honda, Suzuki eller Kawazaki.
  • Alle scooterene har automatgir
  • Sykkelen leveres med 1 hjelm. Ekstra hjem kan bestilles.

Sykkelen leveres med full tank og uten feil og skader. Sykkelen må leveres tilbake med full tank og uten skader.

Stor motorsykkel harley-davidson

Det er også mulig å leie større motorsykler, opp til 1500 cc. Disse syklene krever at du har førekort på motorsykkel i Norge. Signert kopi av pass og førekort må forevises. Ring vårt servicesenter hvis du er interessert i å leie en stor motorsykkel. Utvalget varierer sterkt etter årstiden/sesongen.

Hvordan leie motorsykkel?

Ønsker du å leie en scooter (liten motorsykkel) er det rimeligste og tryggeste å leie den gjennom Tropene. Leier du en feriebolig fra oss er det bare å logge inn med tilsendt brukernavn og passord på Servicesenteret for å leie en liten motorsykkel, eller du kan bestille dette samtidig som du booker ferieboligen.

Leier du ikke en feriebolig av Tropene må du først opprette en profil før du kan logge inn på Servicesenteret og bestille en liten motorsykkel.

Viktige kjøretips!

Thailand kjører på feil side av veien

Husk at i Thailand kjører de på feil side av veien. Det tar normalt noen dager å bli vant til å gjøre alt motsatt av det vi er vant til i Norge. Det er fort gjort å velge feil kjøreretning når du svinger i et kryss, så hver alltid oppmerksom på kjøreretningen når de begynner å kjøre.

du er automatisk skyldig

Hver alltid svært forsiktig når du kjører stor eller liten motorsykkel i Thailand. Blir du involvert i en ulykke, må du forvente at du automatisk får skyldes selv om det ikke var din skyld. Du er utlending og utlendingene er alltid de skyldige i Politiets øyne. 

Førekort

Det kreves at du har førekort på moped, liten- eller stor motorsykkel i Norge for å ha lov til å kjøre liten motorsykkel i Thailand. Store deler av befolkningen i Thailand har imidlertid ikke førekort på verken bil eller motorsykkel, så Politiet gjør ikke noe annet enn å gi deg en bot på kr. 50.- som må betales på stedet hvis du blir stoppet uten førekort.

Blir du involvert i en ulykke uten førekort er situasjonen verre, da du automatisk er skyldig hvis du ikke har førekort. Selv om Politiet ikke tar førekortet så nøye, så gjør motpartens forsikringselskap det og de må alltid komme til åstedet før du har lov til å røre sykkelen hvis du blir innblandet i en ulykke.

Ingen følger trafikkreglene

Ikke forvent at andre biler eller motorsykler følger noen trafikk regler. Det gjør de nemlig ikke.

Alkohol

Fyllekjøring er et stort problem i Thailand, noe som har sammenheng med selve thai-kulturen. Når selv politiet kjører i full i Politi uniform sier det seg selv at det er vanskelig å få den sivile befolkningen til å følge alkoholgrensene. 

Thai-myndighetene har imidlertid prøvd å gjøre noe med dette de siste årene og stadig flere Politi-betjenter skaffer seg nå alko-metre for avdekke fyllekjøring. Vår anbefaling er derfor å IKKE kjøre i fylla, selv om du skulle se hundrevis av andre som gjør det. Alkoholgrensen i Thailand er 0,5 i promille.

Ulykker

Skulle du bli innblandet i en ulykke skal du alltid ringe Politiet og motorsykkelens forsikringsselskap, i denne rekkefølgen, før du gjør noe som helst. I Thailand er det ikke lov til å røre motorsykkelen, bilen eller andre gjenstander som har vært involvert i ulykken før både Politiet og begge parters forsikringsselskap har ankommet stedet.

Siden du automatisk er den skyldige gjelder det derfor å være “gate-smart” og se an hvor alvorlig skadene er. Snakker vi om små-skader lønner det seg normalt for deg å prøve å gjøre opp på stedet med vedkommende som er involvert i ulykken, før Politiet kommer. Det blir normalt langt billigere og enklere enn hvis du gjør det korrekte og venter på Politiet og forsikringagentene. Normalt kommer du langt med THB 2-5.000 (Kr. 400-kr.1.000) hvis vi kun snakker om småskader.

Bruk alltid hjelm

Bruk alltid hjelm. Å kjøre motorsykkel i Thailand er farlig, så er du glad i livet ditt bør du alltid har på deg hjelm.

 

Translate »