Leiebil i Hua Hin

Leiebil i Hua Hin

Har du planer om å ta lengre turer, er leiebil et godt valg.

Du kan kjøre 3 måneder i Thailand på Internasjonalt kjørekort. Ønsker du å leie en leiebil kreves det at du har Internasjonalt førekort, og du må minimum være 21 år.

For å leie en bil må du fremlegge kopi av førekort, med Internasjonalt tillegg, samt kopi av passet ditt. Alle kopier må være signert av deg. Leiebil firmaer finner du mange steder i byen. Spesielt i sentrum og på de store 5-stjerners hotellene.

Ønsker du ikke å ta turen rundt til de ulike utleie selskapene, kan du ringe vårt servicesenter som sitter på et utvalg av leiebiler vi leier ut for andre. Prisen er avhengig av hvor stor bil du ønsker, men prisen starter på 1.000 bath per dag (ca. kr. 250) for de minste bilene og opp til 2-3.000 bath per dag (ca kr. 500-750) for SUV og mini-vaner. Leiebilen leveres hjem til din feriebolig til det tidspunktet du ønsker, med full tank. Når du leverer bilen tilbake må bilen leveres tilbake med full tank.

Råd til deg som skal kjøre bil i Thailand

Husk at Thailand har venstrekjøring. Alt blir dermed motsatt av hva det blir i Norge. Et godt råd er: “Tenk at du som sjåfør alltid skal sitte med ansiktet pekende mot midtlinja i veien“. På denne måten unngår du å havne på feil side av veien når du tar en sving.

Thaiene er normalt hyggelige og imøtekommende, men når de setter seg bak et ratt kan enkelte av dem bli aggressive i trafikken. Kjør derfor alltid forsiktig og vik alltid for kjøretøy som er større enn ditt.

Se alltid i alle speilene før du svinger. Det er alltid en moped der, og de kjører som noen idioter. Husk at det er enkelt å få førekort i Thailand, så ikke forvent at noen følger trafikk reglene. Kommer du ut for en ulykke, får du normalt skylden siden du er en utlending.

Fartsgrensen i Thailand er 60 km/t i byen hvis det ikke står noe annet, og 80 km/t på åpne veier. Forvent imidlertid ikke at noen følger dem. Farten på motorveiene går gjerne i en gjennomsnittfart på 120 km/t, og i byen er det bare trafikken som setter den øvre grensen for hvor fort det er lov å kjøre. Normale internasjonale trafikkregler gjelder, men det bryr ikke thaiene seg noe videre nevneverdig om. Den eneste reglen som alltid gjelder er “størst går først”.

Bruk av lyshorn i Thailand er svært utbredt, og betyr “Pass opp. Her kommer jeg”- og ikke som hos oss “Jeg ser deg, og du kan foreta din manøver“. Altså den rake motsetning. Det er påbudt å bruke hands-fri mobiltelefon når du kjører i Thailand. Bøtene for overtredelse er høye.

Er du vitne tilk en trafikk-ulykke? KJØR VIDERE!

Du, som utlending, vil “automatisk få skylda”, selv om du var milevis unna stedet når ulykken inntraff. 

Trafikken i Bangkok er heftig. Reiseforsikringen dekker ikke bil. 

Vær oppmerksom på at motparten kan øyne mulighet for å presse turister etter en ulykke. Skriv aldri under på dokumenter skrevet på thai.

Som i alle andre land lønner det seg å tegne en egen forsikring på kjøretøyet når du leier en bil i utlandet. Alle reiseforsikringer har unntak for det ansvaret du pådrar deg som fører av motorkjøretøy.

Sjekkeliste for leiebilen

Hvis du velger å leie en leiebil uten å gå veien om vårt servicesenter anbefaler vi at du følger sjekkelisten under når du skal leie en leiebil. Ikke alle utleiere er helt ærlig, Spesielt hvis de forstår at du er en naiv førstegangs reisende.

Leier du bilen gjennom vårt servicesenter trenger du ikke å tenke på disse rådene, da vi ivaretar din sikkerhet og kjenner utleieren.

  • Husk å ha med førerkort og kredittkort, slik at du får kvittert ut bilen.
  • Pass på at det settes en øvre grense for sperret sikkerhet i kredittkortet.
  • Sjekk prisen nøye.
  • Les kontrakten nøye.
  • Hvis flere skal kjøre bilen – oppgi navn på samtlige førere.
  • Gjør deg kjent med hva slags drivstoff bilen bruker, og om du skal fylle opp tanken før du leverer inn bilen igjen.
  • Avklar hva som skjer hvis bilen får motorstopp, og hvem som skal kontaktes hvis bilen får en skade.
  • Sjekk hva forsikringen dekker og egenandelens størrelse.
  • Pass på at kilometerstand noteres på kontrakten både ved ut- og innlevering.
  • Kontroller bilen nøye både ved ut- og innlevering for evt. skader. Få alle skader påført utleieskjemaet før du kvitterer ut bilen.

Godt tips er å ta bilder av bilen fra alle vinkler. Også innvendig.

Translate »