Transport og kart

Hvordan komme til/fra Hua Hin?

[bgmp-map] Hua Hin ligger 230 km sør for Bangkok i provinsen Prachuap Khiri Khan.

Bangkok International Airport

Suvarnabhumi Bangkok International Airport

Kommer du til Thailand med fly, er det enkelt å leie en bil fra oss som kommer og plukker dere opp og kjører dere til deres feriehus.

Ønsker du å organisere dette selv kan du enkelt leie en taxi, limousine eller en mini-van på flyplassen, etter at du har har hentet din bagasje. Prisen starter på 2000 baht (ca. kr. 350.-), og tar rundt 2 1/2 time. Ikke velg den første og beste. Du kan spare mye på å spørre flere.

Når du skal tilbake til flyplassen kan du leie en limousine fra en av de mange bilutleie firmanen i Hua Hin.

Bangkok Hvordan komme til Hua Hin fra Bangkok?

Kommer du fra Bangkok by er det enkleste å ta tog, buss, mini-buss eller taxi til Hua Hin.

Air-condition busser går fra Southern Bus Terminal på Thonburi siden av Chao Phraya River. Bussene går hvert 20 minutt og starter 04:00 om morgen og stopper rett før midtnatt.

Prøv å planlegg bussavgangen så du slipper unna morgen og ettermiddags trafikken. Trafikken inn og ut av  Thonburi er alltid kraftig så planlegg ekstra tid.

Buss billetten koster 110 bahts for 1st klasse (air-condition), 85 bahts for 2nd klasse (air-condition) og 61 bahts (uten air-condition). Dvs mellom kr. 11-20. Bussturen tar rundt 3 – 3 1/2 time.

Ulike private operatører i Khao San Road i Bangkok har mini-busser til Hua Hin for 180 baht per person. Mini-bussene går fra Bangkok fra en busstasjon nær Siripetchkasem Hotell og tar 2 – 2 1/2 time.

Du kan også ta tog Bangkok til Hua Hin. Togturen tar rundt 3-4 timer og koster fra 40 bath eller 7 kroner. Komforten på disse gamle togene er imidlertid elendig, så de færreste velger denne transportveien.

Når du skal tilbake tar du bussen fra buss-stasjonen, mini-buss fra mini-buss stasjonen, tog fra togstasjonen eller så kan du leie en bil fra en av de mange bilutleie firmaene i byen.

Ønsker du å reise til/fra Krabi eller Phuket kan du ta buss, tog, limousine service eller leiebil. Turen til Krabi tar rundt 7 timer, mens du må beregne 12 timer til Phuket. Fra Hua Hin går det dag og nattbusser med air-condition, tv og enkel servering flere ganger om dagen. Det er også mulig å fly hit, men da må du først reise til Bangkok og fly herfra eller visa-versa.

Krabi, Phuket og Rangong/Burma

Buss til Krabi, Phuket og Rayong/Burma

Ønsker du å reise til Rangong for så ta båten over til Burma, må du ta buss, limousine service eller leiebil.

Turen tar omlag 7-8 timer til Rayoung, mens båtturen over til en av de to øyene i Burma som det er lov å besøke tar rundt 20 minutter.

Her finner du et stort kasino på den ene øyen og et stort marked hvor du kan handle mange billige ting på den andre. Les mer om Koh Samui, Krabi, Phuket og Ranong.

Pattaya

Den eneste praktiske måten å reise til/fra Pattaya på er med limousine service eller leiebil. Bilturen tar rundt 4 1/2 time. Du kan også ta mini-buss/buss til Bangkok for der skifte mini-buss/buss til Pattaya.

Hvordan bevege seg rundt i Hua Hin?

Det finnes mange måter å bevege seg rundt i Hua Hin på. De vanligste transportmidlene er:

Leie motorsykkel (Scooter)

Leie en motorsykkel

Den beste måten å bevege seg rundt i Hua Hin på er med en motorsykkel (scooter). Du lan leie små motorsykler (110/125 cc) fra 200 bath per dag (kr. 34-37), men hver forsiktig. Blir du involvert i en ulykke, må du forvente å få skylden selv om det ikke var din skyld.

Bruk alltid hjelm og ikke forvent at andre biler eller motorsykler følger noen trafikk regler. Motorsykler får du leid over alt i sentrum. Det er også mulig å leie større motorsykler, opp til 1500 cc.

Det tryggeste er å leie motorsykkelen gjennom oss, så er du sikker på at dette går riktig for seg.

Leiebil Leiebil i Hua Hin

Har du planer om å ta lengre turer, er leiebil et godt valg. Du kan kjøre 3 måneder i Thailand på Internasjonalt kjørekort. Leiebil firmaer finner du mange steder i byen. Spesielt i sentrum og på de store 5-stjerners hotellene. Avis har kontor ved Sofitel (0-3251-2021) og Hilton (0-3251-2888). Ønsker du rimeligere biler anbefales de lokale bilutleie firmaene. Det enkleste og tryggeste er å leie leiebilen gjennom oss, enten med eller uten sjåfør.

Gå rundt i Hua Hin sentrum

Du kan normalt gå til de fleste stedene i sentrum, og er ofte det enkleste. Avstanden mellom stranda, restauranter, barer, markeder og de store hotellene er så kort at det ofte er enklest å gå. Thaiene går aldri. De bruker motorsykkel, men vi turister og utlendinger har andre tradisjoner. Vi er vant til å gå rundt.

Samlors Samlors i Hua Hin

Hvis du ønsker en romantisk og rolig tur rundt i Hua Hin sentrum med din bedre halvdel, kan en samlor være tingen. Dette er en stor 3-hjuls sykkel, med en eldre Thai mann som sykler deg rundt i sentrum. Lite hensiktmessig hvis du har dårlig tid, men er en svært romantisk måte å oppleve byen på. Samlorene finner du utenfor jernbanestasjonen og utenfor Sofitel Central i sentrum. De fleste turer koster 40 baht, men det kan hende du må betale ekstra for bagasje.

Tuk Tuk tuk-tuk i Hua Hin

Ønsker du ikke å leie en egen motorsykkel eller ta en motorsykkel taxi, så er tuk-tuk den beste måten å bevege seg rundt i Hua Hin på. Hua Hin har identiske tuk-tuk som Bangkok. De bråker, har masse eksos, men samtidig en egen sjarm. Siden mange av gatene i byen er meget smale, kan de gå steder ingen biler kan kjøre. Turer rundt i sentrum koster rundt 100 bath eller kr.17-18, mens du må regne med å betale mer for lengre turer. Husk bare å forhandle om prisen først. Det er stor forskjell fra sjåfør til sjåfør og de prøver alltid å tjene litt ekstra på utlendinger.

Motorsykkel taxi Motorsykkel taxi i Hua Hin

Motorsykkel taxi er den vanligste transport metoden i Hua Hin. Spesielt gjelder dette for Thailer. På hvert gatehjørne finner du et stort utvalg av motorsykkel taxier. De er lett å kjenne igjen i sine vester laget i kraftige farger.

Hvis du ikke har vært i Thailand før kan dette være en skremmende erfaring, da de kan kjøre som idioter og følger aldri noen trafikk regler. De er imidlertid små, så de kommer alltid frem på brøkdelen av tiden det tar å ta en tuk-tuk eller andre transportmidler. I sentrum koster en tur rundt 40 bath. For lengre strekker må du betale mer. Husk bare å avtale prisen på forhånd, så unngår du kjedelige diskusjoner når du kommer frem.

Songthaew songtheaw-Hua-Hin-thailand

Songthaew går fra den ene stranden til den andre, og er en enkel og billig måte å reise mellom strendene på. Spesielt hvis du skal gå til/fra Cha-am eller den populære stranden Kao Takiap. De opererer som busser og følger stort sett en fast rute. En tur koster normalt mellom 10-20 baht.

Tråsykkel Tråsykkel i Hua Hin

Tråsykkel er et effektivt transportmiddel hvis du ikke er redd for mosjon i varmen.

Du kan leie tråsykler mange steder i byen for mellom 50 – 200 baht for en dag, avhengig av kvaliteten på sykkelen.

Husk bare å lås sykkelen når du parkerer, så sykkelen ikke blir stjålet.

Translate »