Hvordan komme til Bangkok fra Hua Hin?Bangkok er hovedstaden i Thailand og byens rykte burde være kjent for de fleste. Her finner du noen av verdens største og beste kjøpesentre, -spesialbutikker, – markeder og et natteliv få andre byer i verden kan måle seg med.

Bangkok ligger 23 mil nord for Hua Hin, Tar du mini-buss eller en leiebil tar turen rundt 2 1/2 time, mens det tar rundt 3 timer med rutebuss eller tog.

Fly tar 45 minutter, men du må da regne med 2 timer i inn- og utsjeking, så det er ingen tid å spare på å ta et småfly fra Hua Hin flyplass og til Bangkok sin gamle hovedflyplass. De fleste velger en leiebil med sjåfør eller tar mini-buss fra Hua Hin til Bangkok, avhengig av  hvor lengde de har planer om å være der,

Leiebil med privatsjåfør – dagstur:

Ønsker du å reise på en dagstur til Bangkok er en leiebil med sjåfør å anbefale. Turen til Bangkok tar 2 1/2 time og dere blir da hentet i deres feriebolig om morgen når dere selv måtte ønske å reise. Dere har leiebilen hele dagen, og sjåføren bringer dere til de shoppingsentrene, severdighetene, ambassadene, markedene og de andre stedene dere møtte ønske å se. Når dere er ferdige bringer sjåføren dere tilbake til Hua Hin igjen. Prisen er avhengig av hvor mange dere er.

  • Personbil med plass til 4 personer, med privatsjåfør – 3.500 bath (ca NOK 700.-)
  • Mini-van med plass til 8 personer, med privatsjåfør – 5.000 bath (ca, NOK 1,000,-)

Prisen inkluderer leiebil en dag med privatsjåfør som taler engelsk, reisen til og fra Bangkok, diett til sjåføren og inntil 20 KM lokalkjøring (burde normalt være nok). Det som ikke er inkludert er bompenger på Higwayen i Bangkok, da dette er avhengig av hvor i Bangkok du ønsker å bli kjørt til. Det samme gjelder avgifter knyttet til parkering, som også er avhengig av reisemål.

Taxi:

Ønsker du å være lengre enn en dag i Bangkok er taxi til og fra Bangkok den enkleste måten å komme seg til å fra Bangkok. I Hua Hin finnes det ikke taxi-meter, så du må ta en såkalt “limousine service” til Bangkok. Dette er i praksis personbiler som kjører som taxi, uten taxi-meter, Limousine service til Bangkok kan du bestille fra vår servicesentral og koster 2,000 bath (ca. NOK 400). Når du ønsker å reise tilbake til Hua Hin kan du ta en Taxi-meter fra Bangkok for den samme prisen som du betalte for å komme til Bangkok.

Mini-buss: Mini buss til/fra Hua Hin

Ønsker du å spare penger er mini-buss alternativet. De går hvert 20 minutt fra Hua Hin til Bangkok. Turen tar 2 1/2 time og koster 180 bath per person (ca NOK 16.-)

Når du skal tilbake kan du ta en mini-buss fra en av de ulike private operatører i Khao San Road som går fra Bangkok fra en busstasjon nær Siripetchkasem Hotell.

Rutebuss

Hvert 20 minutt fra 04:00 om morgen går det air.condition rutebusser fra Hua Hin til Bangkok. Turen tar 3 timer og går fra busstasjonen i Hua Hin, Når du skal tilbake går til Southern Bus Terminal på Thonburi siden av Chao Phraya River. Bussene slutter å gå rett før midtnatt. Prøv å planlegg bussavgangen så du slipper unna morgen og ettermiddags trafikken. Trafikken inn og ut av  Thonburi er alltid kraftig så planlegg ekstra tid. Buss billetten koster 110 bahts for 1st klasse (air-condition), 85 bahts for 2nd klasse (air-condition) og 61 bahts (uten air-condition). Dvs mellom kr. 11-20.

Tog:

Du kan også ta tog Bangkok til Hua Hin. Togturen tar rundt 3-4 timer og koster fra 40 bath eller 7 kroner. Komforten på disse gamle togene er imidlertid elendig, så de færreste velger denne transportveien.

Translate »