koh-samoi

Leiebil/buss og båt til disse 3 øyene

Båt til Koh Samui, Koh Tao og Koh Pha-ngan

Ønsker du å reise til en av de tre populære feriøyene Koh Samui, Koh Tao eller Koh Pha-ngan, må du kombinere buss/båt, tog/båt eller leiebil/båt. Billetter bestiller du i sentrum på turoperatørens billettkontor. Buss og leiebil til Chumphon hvor speed-båten over til disse 3 øyene går fra tar rundt 4 timer, mens båtturen over til Koh-Tao som er den første av de 3 øyene tar 45 minutter.

Etter av og på lessing av folk og gods går speed båten videre til Koh Phan.ngan, hvor det blir nye på og av lossing av folk og gods før båten legger videre til Koh Samui. Båtturen fra Koh Tao til Koh Pha-ngan tar ca. 20 minutter, mens turen fra Koh Pha-ngan til Koh Samui tar litt lengre tid. Buss og båtbilletter kjøper dere i Hua Hin sentrum. Vårt servicesenter kan også være behjelpelig med å skaffe dere billetter.

Det er også mulig å ta fly til Koh Samui, men da må du først reise fra Hua Hin til innenlands flyplassen i Bangkok, før du kan fly over til øya. På grunn av reisetiden anbefaler vi at dere minst beregner dere 2-3 dager på en slik øy hopping tur, slik at dere får tid til å se og oppleve øyenes spesielle atmosfære.

Koh Tao

Koh Tao er mest kjent for å være et dykker og snorkleparadis, hvor du kan se fantastiske korallrev og tropiske fisker. Er du heldig kan du også risikere å møte på en hai, men ikke vær redd. Ingen mennsker har blitt angrepet av dem. Foruten dykking og snorkling er øye også kjent for å være et fristed for “frikere” som kommer hit for å røyke marriuana (pot) på stranda. Jointer selges ferdig rullede i de fleste strandbarene, men ikke prøv å ta med deg noe fra øya. Det er masse Politi som skjekker når du kommer i land.

Undere finner du et par YouTube videoer som gir deg en rask presentasjon av Koh Tao:

Koh Pha-ngan

Dette er naboøya til Koh Tao og er antagelig mest kjent for sine månedlige “full moon party” på stranda, og deres mange hvite strender.

Under finner du none YouTube videoer som viser litt av hva øya har å by på.

Koh Samui

Dette er den største av disse 3 naboøyene. Øya ligger sør for Koh Pha-ngan, og er et av Thailands mest populære reisemål. Prisene her er vesentlig høyere enn i Hua Hin og i naboøyene. De har dessuten en international flyplass på øye med direktefly til Bangkok og en rekke andre destinasjoner.

Under finner du noen YouTube videoer som viser litt av hva øya har å by på.

Translate »