phuket

Thailands mest kommersielle turist destinasjon phuket-strand

Phuket er en øyprovins i det sørlige Thailand.

Buss eller leiebil fra Hua Hin til Phuket tar ca. 12 timer. Det er også mulig å ta fly til Phuket fra Bangkok.

Phuket er et av Sørøstasias mest kjente turistmål på grunn av sine strender, dykkerfasiliteter og natteliv. Patong Beach er stedet med det heftligste utelivet, hvor bybilde preges av de titusenvis av “bar-jenter” som jobber her. Resten av øya er imidlertid svært annerledes og mer “familievennlig“.

Øya er idag utvilsomt Thailands mest kommersielle turist destinasjon, med priser som ligger over resten av Thailand.

Thailands største øy

strender-phuket

Phuket er Thailands største øy og dekker ca. 800 km². Den er ca. 50 km lang (nord-sør) og 21 km bred.

Phuket ligger vest for Malayahalvøya mot Andamanhavet (som i sin tur er en del av Indiahavet). Havbukten i nordøst er Phang Nga-bukten (Ao Phang Nga), mot sørøst ligger Phuketsjøen (Phuket Sea). Den smale Pak Phra-kanalen skiller Phuket fra fastlandet, hvor Sarasin-broen forbinder øyen med resten av Thailand. På øyas indre er det fjell; det høyeste er Mai Tha Sip Song (529 moh.). Innsjøen Bang Wat-sjøen rett vest for Phuket by er kunstig demmet opp.

Om lag 70 % av øya er dekket av skog. Vestkysten har en rekke sandstrender, hvor de mest kjente er Pa Tong (Patong), Kata, Karon, kamala og Bang Thao.

Strendene er sterkt utbygd med hoteller og andre turistanlegg.

Dyrelivet er tropisk, med stort innslg av slanger og andre krypdyr, ikke minst gekkoer. Blant firfislene finnes blant annet flerlinjet solskink, som normalt foretrekker fuktige skogsområder. Det er stor artsrikdom i havet utenfor Phuket. Phuket er i dag kjent for sin sex turisme og med den har dessverre “mafia” lignende tilstander kommet enkelte steder. Klimaet her er lagt tøffere enn i Hua Hin og lignende steder. Phuket er på grunn av den store turismen også det dyreste stedet å feriere i Thailand. Prisene er mist 30% høyere her enn i Hua Hin i gjennomsnitt, kanskje mer.

Translate »