Khao Takiab – “Monkey mountain”

Khao Takiab – “Monkey mountain”

Khao Takiab – “Monkey mountain” * stedet hvor du finner tusenvis av apekatter som lever fritt på en fjelltopp. Kjøp bananer og peanutter som du mater apekattene med.

 

Stedet for å se og mate apekatter khao-takiab-gold-budda

Khao Takiab or “Chopstick Mountain” er et stort fjell som stikker ut i havet fra Khao Takiab strand. Blant turister kalles stedet bare for “Monkey mountain” på grunn av de mange apekattene som finnes her og som munkene tar vare på.

Her kan du kjøpe bananer, peanøtter og mais i små bøtter (rundt 50 Bath) som du kan ta med deg og mate apekattene. Pass godt på kameraer og andre ting du er redd for. Her går apekattene fritt og det finnes mange hundre av dem. Plutselig kan en hoppe opp på deg bakfra for å stjele mat eller drikke fra deg, så gjem alt du er redd for å miste før du ankommer “Monkey montain”.

Apekattene er ikke farlige, men de kan være litt innpåslitne for å si det pent. Fjellet er 227 m høyt og har en fantastisk utskikk langs strandlinja til Hua Hin beach. Her kan du se flere km med hvit sandstrand, uten store skarpe steiner. Her finner du også en 20 m høy gull Budda og flere utmerkede restauranter i fjellskråningen.

På toppen er det et budda temple (Wat Khao Lad). For å komme opp må du gå opp en lang bratt trapp, men når du først er kommet opp på toppen får du en kald bris og en fantastisk utkikk over området rundt. Her er det alltid stille og rolig.

Khao-Takiab-Monkey-mountain

Ta også en tur inn i templet og gi respekt for munkene og deres tro.

httpv://www.youtube.com/watch?v=kso9jH0Xl2E

Følger du stien ned mot havet kommer du til et kinesisk tempel, hvor en mengde kinesere kommer for å be. Alt er uttrolig vakkert utsmykt med drager og andre klassiske kinesiske symboler. På vei ned fra Monkey montain anbefaler vi at du stopper i det store fiskemarkedet som finnes i bunnen av fjellet. På dagtid ligger det ankret opp flere hundre tradisjonelle thailandske fiskebåter, og du kan kjøpe fersk fisk på fiskemarkedet eller prøve en av de mange fiskerestaurantene som finnes her.

monkey-montain

Translate »