Krisesenteret

Selv om vi ønsker at du aldri skal måtte ha behov for å gå til denne siden kan ulykker, katastrofer og kriser oppstå. Vi har derfor satt sammen denne siden som inneholder de viktigste rådene og tipsene vi kan gi våre kunder når de blir utsatt for en krisesituasjon. Klikk på det spørsmålet du lurer svar på.

Helseproblemer

Mange medisiner kan du kjøpe uten resept i Thailand, men pass på at du ikke får en kopi. Piratkopier er svært utbredt i Thailand.

Sjekk derfor først med ditt nærmeste apotek (“Farmacy”/”Drug Store”) om de har medisinen du trenger og om du trenger resept.

Er det snakk om livsviktig medisin bør du oppsøke San Paulo Hospital eller Bankgok Hospital hvor du er garantert å få originalvarer. 

Trenger du resept på en ikke livsviktig medisin kan du oppsøke San Paulo hospital eller Hua Hin Hospital og trekke en kø-lapp for å snakke med en lege som skriver ut en resept du kan løse inn i apoteket på sykehuset.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Skulle du bli skadet i en ulykke eller lignende kan du trygd oppsøke:

 • Hua Hin Hospital
 • San Paulo Hospital
 • Bangkok Hospital

Hua Hin Hospital er kongens sykehus og det rimeligste alternativet, mens Bangkok Hospital er det dyreste. Har du reiseforsikring dekkes dette av den, slik at dette ikke er noe du trenger å tenke på.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Ved akutte helseproblemer anbefaler vi at du ringer Bangkok Hospital og bestiller en Ambulanse.

Det eneste du trenger å gjøre er å oppgi din adresse. Telefonnummeret deres er:

 

Skulle de ikke ha en ambulanse inne kan du også ringe og bestille en ambulanse fra:

 • San Paulo Hospital
 • Hua Hin Hospital

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Tyveri og svindel

Ring alltid din bank for å melde kortet ditt stjålet hvis du mister det av en eller annen grunn.

Gå til hjemmesidene til din bank for å finne hvilket telefonnummer du skal ringe.

Gå deretter til Politiet for å melde kortet mistet eller stålet, hovedpolitistasjonen finner du via a vis McDonalds eller på andre siden av gata for Burger King og postkontoret i Hua Hin.

Ta vare på politianmeldelsen, slik at du har all dokumentasjonen banken din kan finne på å spørre deg om etter at du har kommet hjem.

Har du ingen Thaiere som kan hjelpe deg kan du gå til Turist-politiet som ligger i enden av gata til hovedpolitistasjonen. De snakker engelsk og blir med deg til hovedpolitistasjonen for å levere anmeldelsen.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Skulle du bli frastjålet personlige eiendeler, f.eks. din mobiltelefon, smykke, laptop eller kamera, må du umiddelbart reise til hovedpolitistasjonen for å levere inn en politianmeldelse. Har du ingen thaiere som kan hjelpe deg med oversettelsen til/fra thai kan du først gå til turistpolitiet som vil bli med deg på hovedpolitistasjonen for å fungere som tolk.

Ta godt vare på politianmeldelsen slik at du har dokumentasjonen du trenger for å få igjen tapet på din reiseforsikring.

Regn ikke med at politiet vil hjelpe deg med å finne de stjålne gjenstandene, selv om du vet hvem som har tatt dem. Så sant du ikke har fysiske bevis i form av bilder og video kommer du ikke langt som utlending når du skal beskylde en thai for tyveri.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Lån aldri ut penger til en Thailender, du får dem aldri igjen, uansett hvor mye de måtte love. Thaiere har ikke begrep om penger og de lever i nuet. Det preger deres tenkning og handlinger. De ser dessuten på oss som “rike”. De regner derfor med at vi ikke trenger pengene på samme måte som dem.

Regn derfor ikke med å få igjen pengene hvis du har lånt ut noe, uansett hvem de måtte være. Ta tapet og glem saken, hvis du skulle ha vært så dum å gjøre det. Det er den eneste løsningen, såfremt du ikke har en gyldig gjeldsbrev for kravet. 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Narkotika

Mindre kvanta med marihuana starter på 20.000 Bath, men kan også resultere i fengsling og utvisning av landet for livstid. Med mindre kvanta menes “pot” som får plass i en røykpakke.

Vi anbefaler derfor ingen å kjøpe eller benytte narkotika under oppholdet i Hua Hin. Dette er kongens by og politiet slår derfor svært hardt ned på dette (naturlig nok).

Ring alltid servicesenteret hvis du skulle få problemer med politiet på grunn av besittelse av marihuana for eget bruk, så er du sikker på at du ikke blir straffet hardere enn “normen“.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Amfetamin, kokain, heroin og andre harde stoffer er strengt forbudt i Thailand og straffes ekstremt hardt. Små kvanta i norsk målestokk kan fort resultere i 20 års fengsel i Thailand (ikke verdens beste fengsel i følge ryktene).

Selv om Thailand regnes som et korrupt land kan ingen penger eller bekjentskaper hjelpe deg hvis du blir tatt med slike narkotiske stoffer. Hold deg derfor langt borte fra dem og bli aldri fristet til å kjøpe noe i Thailand. Politiet har spioner overalt og vet svært godt hvem som selger til turistene. Ofte jobber dem sammen.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Ikke prøv å løp eller kjøre fra Politiet hvis de prøver å stoppe dem for å sjekke om du er i besittelse av narkotika.

Siden 2006 har Politiet i Thailand lov til å skyte ned alle som prøver å stikke i fra dem ved mistanke om besittelse eller omsetning av narkotika.

Politiet vil ikke nøle med å skyte deg hvis du prøver å stikke i fra dem. Du er nå i Thailand – ikke Norge.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Jenter og barer

I Thailand er ingenting gratis. Ihvertfall ikke når du går inn i en bar i et turistområde. Alle barer som er myntet på utlendinger har kun “lady-bar” ansatte. Det vil si jenter som er til salgs i og bak disken, og som er der for å tjene penger til å forsørge sine barn og seg selv.

Mange turister gjør den feilen at de går inn i en bar og begynner å spandere drinker på en av jentene de møter der, for deretter å få sjokk når regningen kommer. Ikke gå i den fellen du også.

Kjøper du en drink til en av jentene i en bar, enten de jobber foran eller bak disken og uansett og du kjøper et glass vann eller en drink, så påløper det et ekstra gebyr for “lady-drinks”. Normalt legges det på rundt 40 bath per “lady-drinks” du spanderer. Det lønner seg å spørre i baren først hva “lady-drinks” koster, så slipper du å få en overraskelse siden.

Tar du med deg en jente fra baren, må du i tillegg betale såkalt “bar-fee” til baren. Dette selv om du kun ønsker å ta henne med til en annen bar for å spandere flere drinker på henne. Jentene er der for å tjene penger for seg selv og baren. Baren forlanger derfor penger for å avse en av jentene sine, selv om det bare er for en times tid.

Normalt ligger en “bar-fee” rundt 300 bath. Spør du i baren får du alltid svar. Når den er betalt har jenta normalt lov til å være sammen med deg til neste dag. Det vil si frem til når baren åpner igjen. Normal åpningstid for disse barene er kl. 12:00. 

Ikke lag bråk i en bar og betal alltid regninga, selv om du mener at den er aldri så feil. Prøver du å stikke fra regninga, blir dette normalt et sant helvete, med masse bråk som kan ende opp med varige helseskader. Alle thaiere har masse venner de kan ringe til og selv “rambo” klarer ikke å ta en svær gjeng samtidig. Lær heller av feilen og kom aldri tilbake til den samme baren igjen.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Som vi tidligere har vært inne på så er ingenting gratis i Thailand, og spesielt ikke jentene du finner her – uansett om du finner dem i en bar eller ikke. De samme grunnreglene gjelder uansett.

Selv om en jente ikke forteller deg rett ut at du må betale henne for hennes tid og tjenester, er dette noe de tar som en selvfølge at du forstår. De forventer derfor å få 1-3.000 bath per dag de har tilbrakt sammen med deg når du reiser eller kaster dem ut. Ingen nøyer seg med mat, drikke, klær og lignende. Mange ser ut til å misforstå dette og havner opp i store problemer rett før avreise. 

Unngå å havne i slike situasjoner. Avklar på forhånd med jenta hvor mye penger hun skal få og når hun får dem, så unngår du problemer med politiet og en gjeng thaiere som kommer for å ta deg.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Politiet

Blir du stoppet i en politikontroll uten hjelm vil du bli bøtelagt. Å kjøre uten hjelm straffes med 200 Bath. Ikke godta å betal mer.

Be om kvittering, hvis ikke går pengene rett i lomma til den lokale politibetjenten.

Ta vare på kvitteringen. Den er gyldig i 24 timer. Med det menes at politiet ikke kan stoppe deg og bøtelegge deg en gang til for manglende hjelm før det har gått 24 timer. Dette gjelder alle overtredelser i følge Thailandsk lov, selv om det aldri er å anbefale å kjøre uten hjelm. Sjansene for å bli utsatt for en mindre motorsykkel ulykke er stor. Kjør derfor alltid med hjelm, selv om du synes det er varmt og at hjelmen ødelegger sveisen.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Manglende førekort på liten motorsykkel blir normalt straffet med 200 Bath. På bil og stor-motorsykkel kan du bli bøtelagt opp til 1.000 bath. Godta aldri å betal mer og be om kvittering.

Kvitteringen gjelder i 24 timer slik at du ikke kan bli stoppet og bøtelagt igjen for manglende førekort før det er godt 24 timer.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Selv om det alltid er å anbefale å kjøre med sikkerhetsbelte er det samtidig greit å vite at politiet ikke har lov til å bøtelegge deg med mer enn 400 bath per person (gjelder bare forsete). 

Godta aldri å betale mer og be alltid om kvittering. Kvitteringen gjelder i 24 timer, slik at du ikke kan bli bøtelagt for manglende sikkerhetsbelte før det er godt 24 timer.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Å kjøre i påvirket tilstand er ulovlig i Thailand. Alkoholgrensen i landet er 0,5.

Blir du tatt i påvirket tilstand bøtelegges du med minimum 10.000 Bath (ca. kr. 2.000) og maksimum 100.000 bath og i verste fall utvisning på livstid. Du kan også risikere fengselstraff, selv om dette hører med til sjeldenheten for utlendinger. De må som regel bare betale seg ut av problemene.

Blir du tatt for fyllekjøring i forbindelse med en bil- eller motorsykkelulykke kan du ha større problemer. Siden du er beruset har du automatisk skyld i ulykken og forsikringen gjelder ikke. Du må dermed betale alle skader selv, inkludert alle personskader på dem du skader i ulykken. Dette kan fort bli betydelige beløp. 

Havner du i en slik situasjon bør du prøve å gjøre opp på stedet med den involverte Thaien, slik at politiet ikke bli tilkalt. Blir politiet og/eller forsikringsselskapet tilkalt er det langt vanskeligere å komme seg ut av situasjonen. Prøv derfor å se an skadene og gi Thaien et rimelig tilbud på en ydmyk måte, samtidig som du beklager det inntrufne. Det løser ofte problemene, uten innblanding av politiet og forsikringsselskapet. 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


La aldri politiet sjekke din motorsykkel, bil eller ransake deg uten at du først har sett hendene deres.

Det verserer mange historier i Thailand om at politiet har plantet små kvanta narkotika e.l. på folk under ransakelser for at de skal kunne presse penger ut av utlendingen etterpå. Insister derfor å få se hendene til politibetjenten som ønsker å sjekke deg eller ditt kjøretøy, men gjør dette på en hyggelig måte. Ingenting gjør dem mer sinte enn “rappkjefta” turister som tror de kan alt og eier hele byen bare fordi de har noen feriepenger i baklomma.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Slipp aldri Politiet inn på eiendommen du leier, med mindre de har med seg alle nødvendige ransakelsespapirer.

Selv om du er helt uskyldig vil du da ende opp med å måtte betale dem masse penger for ett eller annet. Finner de ikke noe galt, planter de dessverre alt for ofte noe der. Stol derfor aldri på dem. Slipp dem aldri inn på eiendommen.

For å ransake en eiendom i Thailand kreves det totalt 5 ulike rettspapirer. Selv om du ikke kan lese thai kan du telle antall papirer med offentlige logoer og stempler. Ser det ut til at de har papirene i orden, insisterer du så på å ringe din advokat før de får slippe inn. Siden du sannsynligvis ikke har noen advokat her i Thailand, må du ringe vårt servicesenter som vil hjelpe deg.

 

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Ulykke

Skulle du bli innblandet i en motorsykkel ulykke uten store personskader bør du prøve å gjøre opp med motparten før Politiet og forsikringsselskapet blir tilkalt.

Siden du er utlending er sjansene svært store for at du ender opp med skylden, enten det er din feil eller ikke. Ta derfor ingen sjanse og se heller raskt an skadene.

Ta deretter pengene opp kontant og prøv å gi dem til thaien. Sjansene er store for at han aksepterer tilbudet hvis du har gitt han et rimelig tilbud.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Blir du innblandet i en motorsykkel ulykke med personskader bør du ikke prøve å gjøre opp på stedet, med mindre du er full eller påvirket av narkotiske stoffer. 

Er det personskader kan dette fort bli kostbart. Det lønner seg derfor å gjøre det formelt korrekte som er:

 1. Ikke rør motorsyklene, bilene eller andre gjenstander som er involvert i ulykken. Alt skal ligge slik de gjør nå helt til både politiet og forsikringsselskapet til begge parter kommer. Det kan ta tid, men det gjelder uansett å ikke røre noe.
 2. Ring ambulanse hvis det er behov for dette.
 3. Ring deretter politiet og meld fra om ulykken. 
 4. Ring til slutt ditt forsikringsselskap for å melde fra om ulykken. Hvilket forsikringsselskap sykkelen bruker står normalt i papirene som følger med sykkelen under sete.
 5. Ta egne bilder med mobiltelefonen din og sørg for at ingen viktige øyenvitner for deg forsvinner.
 6. Vent til politiet og forsikringsselskapet kommer.
 7. Sjekk med din egen reiseforsikring hvilke skader og beløper de dekker og sørg for å ta vare på alle bilder, rapporter og kvitteringer.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Leave a Comment

Translate »