Språk og levekostnader

Sawadee-levekostnaderSpråk:

Vi er i Thailand, så det offisielle språket er Thai, men ikke bekymre deg. De fleste forstår og snakker “thai-engelsk”. Snakker du sakte, slik du ville snakket til en 10-åring kommer du langt. Verre er det når du kommer ut på landsbygda, hvor ingen forstår noe annet enn Thai. Ønsker du å utforske landsbygda på egenhånd og trenger en tolk som kan oversette til engelsk for deg, kan du kontakte vårt servicesenter som vil kunne bistå deg med en tolk. Ønsker du å lære Thai, finnes det flere språk skoler i byen. Det er også mulig å få inntil 1 års student visum i Thailand for å lære å snakke Thai. Kontakt servicesenteret for nærmere informasjon.

Språk og levekostnader i Thailand

Hua Hin er en av Norges mest populære turistmål, og flere tusen nordmenn har hus og lever i byen hele eller deler av året. Når du er ute på byen på kvelden, trenger du ofte ikke å kunne snakke noe annet språk enn norsk. Rundt omkring i byen finnes det flere barer, restauranter og andre samlingssteder hvor nordmenn, svensker og dansker møtes. Kontakt servicesenteret for nærmere informasjon om disse stedene.

Levekostnader: sawadee-thailand-mat

Når vi spør de mange trygdede som lever her om hvorfor de bor her, svarer de på grunn av levekostnadene, varmen og thai kulturen. De sier at 1 Bath, er som 1 krone i kjøpekraft. Det betyr i praksis at levekostnadene er  omtrent 20% av det de er i Norge, hvis de har rett i sine kalkulasjoner. Her finner du noen pris eksempler:

  • 1 boks øl (Heineken e.l.) på 7/Elleven – 35 Bath (kr. 7)
  • 1 øl på bar – 60-80 Bath (kr 12 – kr  16)
  • 20 Malboro – 78 Bath (kr. 15,6)
  • 1 liter disel – 35 bath (kr. 7)
  • Spagetti Bolognes på restaurant – 150 Bath (kr. 30)

Sammenlignet med andre populære feriemål for nordmenn, må Thailand sies å være et svært rimelig alternativ. Flybilletten koster kanskje litt mer enn en flybillett til Spania, Helles eller Tyrkia, men det er alt. Leier du en feriebolig gjennom HuaHin247.com, har du allerede spart inn det du normalt betaler for et hotell eller leiehus i Europa. Deretter lever du på en brøkdel av det du ellers ville ha brukt, du spiser bedre, drikker rimeligere, ler mer, opplever mer, koser deg mer og kommer hjem tusen erfaringer rikere Det er derfor stadig flere reiser til Hua Hin og Thailand gjennom oss.

Translate »