Sykehus og medisiner

Å reise på ferie med dårlig helse til Thailand er helt ufarlig, så lange din fastlege i Norge gir deg tillatelse til å ta den lange flyturen.

Apotek

apotek

Foruten at du finner gode apotek på alle sykehusene, finnes det omtrent et apotek i hver gate i Hua Hin. De mest seriøse og strenge er de som ligger på de store vestlige kjøpesentrene. De fleste medikamenter får du kjøpt uten resept fra legen, spesielt hvis du er utlending. På sykehusene og de store kjøpesentrene spør de alltid etter resept. Apotekene har en langt mer liberal holdning til salg av medisiner til utlendinger.

Hver bare klar over at mye av det som selges er kopier fra India.

Enkelte ganger har de kopiert alt, inkludert navn og innpakning. Andre ganger selges erstatningsprodukter for originalen. F.eks. selges Camagra som en erstatning for Viagra. Prisen er derfor vesentlig rimeligere enn det du er vant til, men hver forsiktig å kjøpe livsviktige medisiner fra et like apotek i en sidegate. Gå da til apotekene på de store sykehusene eller kjøpesentrene.

 Sykehus

Hua Hin har flere sykehus som du kan benytte. For alvorlige skader anbefaler vi allikevel at du oppsøker et av de store sykehusene i Bangkok. De største medisinske sentrene er:¨

San Paulo Hospital San Paulo Hospital Hua Hin

Dette er et privat sykehus i Hua Hin sentrum. Sykehuset er godt organisert og snakker bra engelsk. Sykehuset har 60 senger, 30 rom, 160 ansatte og 30 leger.

Dette er sannsynligvis det beste stedet å oppsøke for mindre skader, men ikke alvorlige.

Foruten alle vanlige sykehus tjenester, har de både tannleger og pskykologer tilgjengelig. De tilbyr også enkle plastiske operasjoner.

Rommene er komfortable og de tar godt vare på pasientene. Bakdelen er at dette koster penger – mye hvis du blir liggende her i lengre tid eller trenger alvorlig medisinsk behandling. Sørg derfor for å ha en god reiseforsikring før du kommer til Thailand.

Alvorlige skader bør du reise til Petchaburi eller Bangkok for å behandle, selv om både Hua Hin Hospital og Bangkok Hospital holder en høy standard.

Telefon: 032 532576-85

Web: http://www.sanpaulo.co.th

HUA HIN HOSPITAL
Hua Hin Hospital

Dette er det største offentlige sykehuset i Hua Hin. Her kan det være ekstremt opptatt, men kvaliteten på deres tjenester er meget bra. Det nye 10 etasjers bygget åpnet i 2007, og dette regnes som kongens sykehus i byen. Sykehuset har også en egen V.I.P. etasje for kongen og hans familie. De behandler trauma, hjerte problemer, alle typer operasjoner, neverologi og alle vanlige sykehus tjenester. Sykehuset har det siste medisinske utstyret.

Telefon: 032 520401

Bangkok Hospital

Bangkok Hospital Hua HIn

Bangkok Hospital åpnet i 2011 sin nye filial i Hua Hin. Flaggskipet i Bangkok regnes som et av de beste sykehusene i sør-øst Asia. Dette er et privat, hyper moderne sykehus, med alt av det siste av medisinsk utstyr og totalt 60 senger for både utlendinger og Thaier.

Sykehuset kostet 1 milliard bath å bygge, og har en meget profesjonell organisasjon og spesialister. Sykehuset tilbyr alle vanlige medisinske tjenester, de har både en barne og kvinne klinikk, de tilbyr alle former for operasjoner.

Sykehuset mangler ikke på noe og har en meget høy internasjonal standard. I likhet med San Paulo Hospital kan et lengre opphold her bli meget dyrt, så sørg for å ha en god forsikring før du oppsøker sykehuset for mer alvorlige ting.

Telefon: 1719

Web: http://www.bangkokhospital.com/huahin/

Hua Hin Red Cross Hua Hin Røde Kors

Som det går frem av navnet så er dette Røde Kors sitt sykehus. Et sted du kan gå med mindre alvorlige skader. De har alltid mye å gjøre, noe som beviser at de holder en høy kvalitet til en rimelig pris. Hovedsaken av deres pasienter er Thaiere.

Telefon: 032 512567.

Petcharat Hospital, Petchaburi

Sammen med Bangkok Hospital, så er dette det beste sykehuset i området. Sykehuset ligger imidlertid 60 nord for Hua Hin, så det tar 45 minutter å kjøre hit. Sykehuset er privat, så prisene blir deretter. De er imidlertid svært profesjonelle og kan tilby alle former for medisinsk behandling.

Telefon: 032 417070-8.

Hua Hin International Polyclinic

Denne klinikken drives av leger og sykesøstre fra Petcharat Hospital i Petchaburi. Tjenestene deres holder derfor meget høy standard. De har ingen rom.

Telefon: 032 516424.

Pranburi Hospital

Dette sykehuset ligger 25 km sør for Hua Hin på et militær område. De har et godt rykte og aksepterer utlendinger.

Telefon: 032 612757.

Cha-am Hospital

Sykehuset ligger 30 km nord for Hua Hin.

Telefon: 032 471808

Translate »