Krabi Thailand

Turen til Krabi tar 8 timerByen Krabi ligger sør i Thailand og er hovedstaden for distriktet med samme navn. Byen ligger omtrent 750 km sør for Hua Hin, og 180 km fra Phuket.

Bussturen fra Hua Hin til Krabi tar ca. 8 timer, mens du må regne med litt lengre tid hvis du tar toget. Leiebil er også et alternativ, sammen med fly fra Bangkok Internationale flyplass til Krabi Airport. Buss eller egen leiebil er imidlertid å anbefale.

krabiAnbefalinger for Krabi

Byen er et godt utgangspunkt for utforsking av provinsen med samme navn, et frodig område av jungel, kalksteinsklipper og idylliske småøyer rett utenfor kysten i Andamanhavet. Vi anbefaler at du setter av 2-3 dager her hvis du først reiser hit.

Krabi by er det perfekte startpunktet de fantastiske omkringliggende byer – Ko Lanta i sør, Ko Phi Phi i sørvest og Ao Nang, Railay og Tham Phra Nang i vest.

Den østlige bredden av elven er dekket i tette mangroveskog og Nord for byen er de to kalkstein fjellmassivene i Khao Khanap Nam, som dukker opp fra vannet som brudd på hvaler.

Buddhistiske helligdommer som fremdeles er i bruk av lokale munker, ligger gjemt i kamrene i byens mest populære attraksjon, Tigergrotten. Elvemoloen med ferger og langbåter er de reisendes forbindelse til de beste stedene for dykking og fjellklatring og de beste sandstrendene på kysten

Thailands eldste bosetting

Arkiologer har funnet ut at Krabi er det stedet med den eldste bosettingen i Thailand. Etter dateringen av  steinredskaper som er funnet, gamle fargede bilder, perler, keramikk og skjelettrester funnet i provinsens mange klipper og huler, mener arkiologene at Krabi har vært hjemmet til Homo Sapiens siden perioden 25 000 – 35 000 f.Kr. Rundt ca. 1200 e.Kr. var Krabi en sideelv til Kongeriket Ligor, en by på Kra-halvøya østkyst som er bedre kjent i dag som Nakhon Si Thammarat.

Klima Klima i Krabi

I likhet med Phuket er Krabi vendt mot Andamanhavet. Krabi har derfor en 6-måneders regntid mellom mai og november, ofte med vedvarende svært kraftig regnvær i flere dager om gangen under monsunen. I mars 2011, forårsaket en alvorlig storm en massiv rasområdet i Krabi, og drepte 10 mennesker.

Krabi og turismeTurisme

Krabi har flere store nasjonalparker. Den mest populære er Hat Noppharat Thara, Ao Nang, Railay og Ko Phi Phi National Park. Koh Lanta med sine 80 mindre øyer er et populært reisemål for øyhoppere. Det samme gjelder for Phi Phi øyene – som er gjort berømt som det ideelle stedet for eventyrere, seilere, scuba-dykkere, snorklere og dagsturister fra Phuket.

Øya er svært idyllisk og ble derfor også brukt i en av James Bond filmene for mange år siden. Krabi har vokst raskt etter sunamien som rammet byen i 2004, I de siste årene har internationale kjeder som Tesco, HomePro og Big C åpnet store utsalgssteder her. I tillegg har de fått et nytt internasjonale sykehus er i sluttfasen av byggingen.

Krabi er blitt et kommersielt målHvorfor Krabi?

Krabi har et rykte for å være en ekte Thai landsbygd, men etter at Krabi fikk sin internasjonale flyplass markedsføres nå stedet som den ideelle balansen mellom bekvemmelighet og livsstil.

Folk blir trukket til Krabi i jakten på det idylliske strandlivet som Phuket og Koh Samui hadde for 10 år siden, Dette er imidlertid endret noe de siste årene.

Krabi blir i stadig større grad blitt et kommersielt turistmål, på linje med Koh Samui, Phuket og Pattaya.

Internasjonale beboerne (les: utlendinger) blir tatt hensyn til, men i mindre skala enn i Phuket, med hensyn til innvandring tjenester og engelsktalende personale i kommunale kontorer.

Ko Lanta National Park som ligger i Krabi-provinsen, inneholder flere korall-rev rundt øyene med kjente dykkesteder. Den største øya, Ko Lanta Yai, er stedet for parkaktiviteter, og er også hjemmet til Chao Le. Havet sigøynere som livnærer seg på fiske. Øyene er best besøkt i løpet av de ikke-monsunen månedene oktober til april. Kajakkpadling, seiling, fugletitting, snorkling er også svært populære aktiviteter i Krabi.

På det indre fastlandet ligger det 2 nasjonalparker, Khao Phanom Bencha og Than Bokk-horani. De tilbyr innlandsturer i naturskjønne omgivelser, inkludert fossefall og grotter, og muligheter for fotturer, fugletitting og øko-turer.

De svaberg på Railay Beach nær Aonang har tiltrukket klatrere fra hele verden. Stedet er også hvert år arenaen for Rock and Fire Festival. I tillegg finner du flere fjellklatring skoler på Railay strand.

 

Translate »