bkk-flyplass

Utgangspunkt for mange spennende storby ferier tid-bkk-flyplass

Hua Hin kun ligger 230 km eller 2,5 time kjøring fra Bangkok Internationale Flyplass. Hua Hin er derfor det perfekte utgangspunkt storby hopping, for alle som har leid en feriebolig fra oss for minimum 3 uker. Populære storbyer som har en flytid på under 3 timer fra Bangkok Internationale Flyplass er listet under. Flere andre resiemål ligger også innenfor rekkevidde.

kuala-lumpurKuala Lumpur

Kuala Lumpur er hovedstad og største by i Malaysia, og ligger 1 flytime fra Bangkok. Enkelte ganger går det også direkte fly fra Hua Hin flyplass til Kuala Lumpur, men vi tør ikke markedsføre denne ruten som kommer og går..Ruten fra Bangkok Internationale flyplass er det ikke noe i veien med. Her går det fly hver time til Kula Lumpur. Den er landets økonomiske og kulturelle sentrum, selv om regjeringen siden 1999 har holdt til i en ny administrativ hovedstad, PutrajayaKongen av Malaysia, Malaysias parlament og den dømmende myndighet er likevel forblitt i Kuala Lumpur. Kuala Lumpur er et føderalt territorium, i likhet med Putrajaya og Sabah, og tilhører dermed ingen delstat, men styres direkte av den føderale regjeringa. Byen er preget både av sin multikulturelle befolkning – over hele byen ser man både minareter, kirketårn, kinesiske pagoder og indiske templer – og av store skyskrapere, særlig i bankkvartalet. Kuala Lumpur er ett av Malaysias tre føderale territorier. Det er fullstendig omgitt av delstaten Selangor, og ligger nær vestkysten av Malayahalvøya. 52 % av innbyggerne er kinesere, 39 % malayer og 6 % er indere. Videre lever det srilankere, europeere, indonesiere, filippinere og arabere i byen. 40,8 % er buddhister, 40,6 % er muslimer, 8,7 % er kristne og 5,2 % er hinduer. Confucianere og andre religioner er også representert.


 Singapore

singapore Singapore er en republikk i Sørøst-Asia. Landet danner en kombinert øy og bystat ved sørspissen av Malayahalvøya, adskilt fra denne gjennom Johorestredet, der dette utgjør en naturlig grense til Malaysia. Ved hjelp av Singaporestredet og den sørøstlige enden av Malakkastredet dannes en naturlig grense til Indonesia. 74 % av befolkningen er av kinesisk bakgrunn. Byen Singapore trekker til seg handelsfolk og turister fra hele verden, er et av de store finanssentrene i Asia og har en av de travleste havner i verden. singapore-2Navnet Singapore stammer fra det gammelindiske litteraturspråket sanskrit. «Simha» (eller «singha») betyr «løve» på språket, og «pura» er «by» på sanskrit. Dette blir til sammen «Løvebyen». Det er litt underlig at Singapore har denne betydningen. En forklaring er denne: En legende fra 1100-tallet sier at da en fyrste fra Sumatra hadde kommet til Singapore hadde han sett en svartfjeset tiger, noe fyrsten trodde var en svart løve, og dermed ble navnet «Løvebyen». Singapore består av 63 øyer, inkludert hovedøya (kjent som Singapore Island, men også Pulau Ujong). Landgjenvinning har øket Singapores areal fra 581 km² i 1960-årene til dagens 705 km². Det er planlagt at Singapore skal vokse med nye 100 km² frem til 2030 . Noen av prosjektene innebærer å fylle igjen for å slå sammen mindre øyer for å skape større øyer. Rundt 23% av Singapores areal består av skog og naturreservater. Mesteparten av regnskogen har måttet vike plass for urbaniseringen. Naturreservatet Bukit Timah Nature Reserve er den eneste større skogen igjen. Singapore har et tropisk regnskogsklima uten særskilte årstider. Temperaturen, fuktigheten og nedbøren er jevnt over det samme året rundt. Temperaturene varierer mellom 23 og 32 grader. Befolkningen i Singapore er 5,076,700 (Juni 2010). Av disse er 1,305,000 (ca. 25.7 %) utlendinger som arbeider, studerer eller bor i Singapore, men som ikke har permanent oppholdstillatelse. Av den fastboende befolkningen er 74.1 % etniske kinesere, 13.4 % malaysiere og 9.2 % indere.


Hong Kong

hong-kong Hongkong er Kinas 3 største storby og en spesiell administrativ region, lokalisert i den sydlige delen av fastlands-Kina. Hongkong består av en større halvøy som kalles de nye territoriene samt en rekke øyer hvor den viktigste er Hongkongøya. I 2004 var folketallet 6 855 125 innbyggere. Byen regnes som verdens travleste havneby. Flyturen hit fra Bangkok tar ca. 3 timer.


Bejing

bejing Beijing er hovedstaden i Kina. Byen har vært Kinas hovedstad siden oktober 1949 og også før det i en rekke perioder, sammenlagt i over 600 år. Nå er den også en av Folkerepublikken Kinas fire byprovinser, hvilket vil si at byen er direkte underlagt staten i likhet med landets provinser. Befolkningen var på 19.612.368 innbyggere ved utgangen av 2010. I selve bykjernen bodde pr. 1. januar 2007 7,6 millioner personer. Beijing er Kinas politiske og kulturelle sentrum, mens Kinas folkerikeste by, Shanghai, fremdeles kan sies å være landets økonomiske sentrum, i skarp konkurranse med Hongkong. Gjennom sin lange historie har Beijing opparbeidet en variert og enestående kulturarv. Mest kjent er Tiananmen (ved Den himmelske freds plass) og keiserpalasset og templene i Gugong (Den forbudte by), som siden 1987 har stått på UNESCOs liste over Verdens kulturarv. På verdensarvlisten står også for eksempel Himmeltempelet,Lamatempelet og Konfuciustempelet. Utenfor byen, men fremdeles innenfor dens politiske grenser, er også en rekke storslagne kulturminner, som den kinesiske mur i nord og i nordvest, og Ming-dynastiets graver. Den kinesiske stat har en egen liste over Nasjonale historiske minnesteder og kulturgoder under statlig beskyttelse, og på den står 98 bygninger, anlegg eller annet i Beijing (etter siste oppføringsvedtak, den 25. mai 2006).


Shanghai

shanghai Shanghai er den største byen i Kina, og er verdens største havneby. Befolkningen i provinsen Shanghai var 23 millioner i 2010, noe som inkluderer forsteder. I den bymessige kjernen er det 9,3 mill. innbyggere. Shanghai By er en provins, og er administrativt direkte underlagt Kinas sentralregjering på lik linje med andre kinesiske provinser. Byen har en større historisk betydning, men i dag blir byen knyttet til stor økonomisk vekst. Forretningssenteret Lujiazui nordvest i bydelen Pudong vis-à-vis The Bund er byens finansielle sentrum og har vokst frem som et av verdens fremste økonomiske områder. Shanghai har verdens tredje største containerhavn. I 2006 var Shanghai den største havnen målt etter tonnasje; da kom havneomsetningen opp i 537 millioner tonn varer. Byen er et viktig trafikknutepunkt, og et betydelig kultur- og skolesentrum med tallrike universiteter, høyskoler, forskningsinstitutter, teatre og museer.


Saigon

saigon Ho Chi Minh-byen, tidligere Saigon, er Vietnams største by, med ca. 5 140 412 (2004) innbyggere i selve byen. Men i hele det politiske forvaltningsområde, som strekker seg utenfor den egentlige by, bor det 6 117 251 innbyggere. Tar man med satellittbyer som ligger utenfor det politiske forvaltningsområde, som for eksempel Th? D?u M?tDi An og Bien Hoa, kommer man opp i ni millioner. Befolkningen er stadig voksende og brer seg utover; det antas at et fremtidig storbyområde anno 2020 kan bli på nær 20 millioner innbyggere. Byen ligger ved vestbredden av Saigonelven. Den var hovedstad i Sør-Vietnam fra 1954 til 1975, og i Republikken Sør-Vietnam fra 1975 til 1976. Den har siden vært administrert som en provins.

Translate »