Vær og klima i Hua Hin

Hua Hin har 3 årstider Hua Hin har 3 årstider

Hua Hin har 3 årstider: Den varme sesongen – fra MARS til SEPTEMBER Regn sesongen – fra SEPTEMBER til NOVEMBER Den tørre sesongen – fra NOVEMBER til MARS.

Høysesongen for turister er “den tørre sesongen” fra november til mars, hvor det er kaldest og aldri regn. Prisene er imidlertid høyere i denne perioden enn resten av året.

Klima i Hua Hin

Thailands tørreste sted Nedbørsmengde Hua Hin

Ikke noe annet sted i Thailand regner det mindre enn i Hua Hin.

Dette var en av de viktigste grunnene til at kongen valgte Hua Hin som sin ferieby, og er en av de viktigste grunnene til at tusenvis av europere har valgt å bygge sine feriehus her i byen.

Årlig nedbørsmengde i Hua Hin er 1000 mm, og av dette kommer 700 mm i regnsessongen (September-Oktober).

Thailands tørreste sted er Hua Hin

Regnet kommer normalt i en kort periode på mellom 10 til 60 minutter. En avkjølning i et varmt klima. 1 time etter at regnet stopper er alt tørt igjen, så det er ingen grunn til bekymring.

En stabil temperatur på rundt 27 grader året rundt

Hua Hin har en stabil temperatur på rundt 27 grader året rundt. Faktist varierer ikke gjennomsnittstemperaturen mer enn 4 grader fra den kaldeste til den varmeste måneden i året.

Gjennomsnittstemperatur i Hua Hin

TEMPERATUR: Årlig gjennomsnittstemperatur er 27.5 grader C. Årlig maksimums temperatur er 31.5 grader C. Årlig minimums temperatur er 23.7 grader C.

Måned

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

All

Minimum temperature C

21.7

22.9

24.2

25.5

25.8

25.6

25.2

25.2

24.7

24.3

23.5

22.0

24.2

Maximum temperature C

29.7

31.1

32.4

33.6

33.6

33.3

33.0

32.8

32.2

31.0

29.9

29.2

31.8

Antall daglige soltimer

8.6

9.0

8.3

7.9

6.6

4.5

4.9

4.6

5.0

5.7

5.7

8.1

6.7

7 soltimer per dag i gjennomsnitt

7 soltimer per dag i gjennomsnitt i Hua HinHua Hin har i gjennomsnitt 2,550 soltimer per år, eller i gjennomsnitt 7 soltimer per dag. Når vi samtidig vet at Hua Hin er Thailands tørreste sted, med en gjennomsnitt temperatur på 27,5 grader, så er det ikke rart at mange velger å legge sine ferier til byen og bygge sine feriehus her. Her er det alltid sol, varmt og tørt. Luftfuktigheten ligger rundt 75%, med en kjølig daglig bris fra havet som gjør klimaet svært komfortabelt og ikke trykkende varmt.

Jordskjelv, sunami og flom fritt område

Hun Hin er et jordskjelvfritt område

Hua Hin ligger lagt fra alle jordplate skjøter, noe som gjør at det aldri vil komme et jordskjelv til Hua Hin. Flom kommer heller aldri til Hua Hin.

Naturen rundt presser regnet andre veier, uansett hvor mye regn som kommer.

På grunn av Hua Hin sin geografiske plassering, inne i Gulf of Thailand, beskyttet av øyer, fjell og store landområder på alle sider, er det også umulig at byen skal bli rammet av en sunami, slik store deler av sør-Thailand gjorde i 2004.

Vegetasjon

jordskjelfritt-omraade

Hua Hin er en strandby med milevis av hvite sandstrender i et frodig tropisk regnskog område i Thailand. Mange velger å reise inn i regnskogen mot Pala-U Waterfall for å se topisk jungel, ri på elefanter og bade i fossen til Pala-U.

Siden vi befinner oss i tropene vokser alt her. Mangfoldet av trær og planter er enormt.

Dette kommer spesielt til tyde i sommermånedene når den tørre sesongen erstattes av regn som vekker opp alt liv i jungelen igjen. I løpet av noen få uker forvandles hele området fra et tørt, vissent område til en frodig grønt landskap med et enormt spekter av planter, blomster og trær.

Værmelding for Hua Hin

Nederste på denne siden finner du værmeldingen for Hua Hin. Hvis du ønsker en mer detaljert værmelding, med  langtidsvarsel anbefaler vi linken under.

 YR sin værmelding for Hua Hin

Translate »